Om Jonathan's Boogie-Woogie Bøger

 
Jonathan's Boogie-Woogie bøger er små, korte klaverstykker, som henvender sig til både børn og voksne (let til middel niveau) 
 
 
Mere end tre årtier er gået, siden den første 'Jonathan's Boogie-Woogie Bog' kom på gaden. Som nyuddannet musikpædagog i 1972, opdagede jeg hurtigt manglen på begyndermateriale til de elever, som gerne ville spille rytmisk klaver. De havde brug for små, korte stykker, som var enkle og nemme at læse, men som også lød som noget de havde hørt før. Blues'en var oplagt!
En af mine daværende elever - Jonathan på 7 år - ville gerne lære at spille 'Boogie 'n Blues', så jeg satte mig ned og skrev en boogie-woogie til ham, som passede til hans niveau. Ugen efter havde han lært den, og så måtte jeg jo komponere en ny! Sådan blev de otte stykker til 'Jonathan's 1. Boogie-Woogie Bog', og ikke lang tid efter fulgte 'Jonathan's 2. Boogie-Woogie Bog'.
Siden da, har bøgerne været brugt på musikskoler, seminarier og af privatpraktiserende musikpædagoger landet over.
Jeg har længe haft et ønske om at få hæfterne genoptrykt i en ny og opdateret udgave. Jeg syntes at mit 40 års jubilæum som klaverlærer på Aarhus Musikskole ville være en passende anledning for mig til at realisere dette ønske. Som det nye, følger der en cd med, så eleven både kan træne gehør og sammenspil, samt en opgave til sidst i hæftet, hvor eleven selv skal komponere en boogie. Jeg håber at disse bøger vil kunne motivere, glæde og inspirere endnu en masse klaverelever…! (-:
Webshop fra e-hjemmeside.dk